Biografija

Noxin je peteročlani sastav iz Hrvatskog zagorja kojeg čine Sebastijan Fuštin (vokal), Emil Gredičak (gitara), Mladen Barbić (bas), Vedran Medić (bubnjevi) i Robert Kuščar (klavijature).

Počeci

Bend je nastao 2001. godine i od tada stvara autorske uratke te nastupa pretežno po Hrvatskom zagorju, Zagrebu i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Prvog bubnjara, Gorana Popovića, koji od svirke u bendu odustaje posvećujući se drugim glazbenim projektima i fotografiji, mijenja Tomislav Piljek. Od početka 2011. za bubnjevima pak sjedi Vedran Medić. Drugi vokalist Darko Kopajtić zbog poslovnih se obaveza još na samom početku rada benda povukao iz aktivne postave. Danas pjeva u bandu Flying Rabbit.

Koncerti

Od koncertnih nastupa svakako treba izdvojiti nastup na Antidora festivalu 2001. godine u zagrebačkoj Tvornici, nastupe na oproštajnoj turneji Shamrock Roversa u klubovima Sax!, Aquarius i Pauk u rujnu i listopadu 2003. godine, na Tabor Film Festivalu u Tuheljskim Toplicama zajedno s Gustafima 2005. te više gostovanja na najdugovječnijem hrvatskom demo festivalu HGF-u i Zagorje Kul Festu. Tu je i nastup na Dočeku pola nove godine 2008. u Đakovu, nastupi na večerima Novi zvuk u Sax!-u, te na Mars Moon Festu u Slavonskom Brodu 2012. Kao posebne nastupe bend će izdvojiti gostovanja u Dubrovniku i Osijeku te posebice proslavu 10 godina benda koncertom na HRT-u u studiju Zvonimir Bajsić koji je izravno prenošen na Radio Sljemenu.

Izdanja

Svoj album prvijenac Noxin & agenti bend izdaje za Kondorcomm 2007. godine. Kao posebnost albuma treba spomenuti brojne izvođače koji su na njemu gostovali, a to su Ivanka Mazurkijević, Davorin Bogović, Maja Posavec, Tomislav Goluban, Jakša Kriletić Jordes, Miro Odak, Nikola Ćeran, Arieb Azhar, pa čak i Ljudevit Grgurić - Grga.

Noxin se na poziv idejnog začetnika i producenta Ivice Duspare - Dusa našao i na kompilaciji Novi zvuk, koja je u izdanju Croatia Recordsa izašla 2009. Biti među 10 odabranih bendova nije mala stvar, kad znamo koliko dobrih i kvalitetnih sastava ima. Na album je uvrštena pjesma Da ljubav je u kojoj su vokalne dionice povjerene odličnoj mladoj glumici i nekadašnjoj vokalistici benda Detour Maji Posavec, i to u remix verziji koju je napravio Kempes. Video spot za pjesmu koji je radio Tomislav Pović uvršten je kao new entry na VIP Music Club LP 27. kolovoza na 25. mjestu. Malo po malo, video se penjao na top listi na deveto mjesto, pa šesto, peto, četvrto, treće, da bi 8. listopada postao i broj jedan. Pjesma je na prvom mjestu provela dva tjedna, a ukupno je na top listi bila čak 15 tjedana.

Nakon duge procedure početkom 2011. izašao je novi, drugi po redu album benda, Almanah. Na albumu se nalazi 12 pjesama koje su tijekom 2010. snimane u studijima Carmen u Oroslavju i Kasandra u Tugonici. I ovaj album objavila je izdavačka kuća Kondorcomm. S albuma su skinuti singlovi Izgubljen, Utorak i Nema vremena koje prate i video spotovi te Dežurni krivac. Iako se na prvom albumu pojavljuju mnogi gosti, na drugom se osim puhačkog trojca Mihovilić - Ciglenečki - Profeta te Davora Totovića koji je svirao harmoniku, pojavljuje tek Željko Krušlin Kruška. Kruška je s bendom otpjevao pjesmu Dok orkestar svira koja je premijerno izvedena na Međimurskom festivalu u Čakovcu u studenom 2010. Kruška i Noxin su također snimili i obradu Kruškine pjesme Anđela koja se nalazi na njegovom albumu Kruška i prijatelji - Divno je biti nekome nešto.

Sadašnjost i budućnost

Bend trenutno sprema nove projekte, o kojima ćete biti na vrijeme i među prvima obaviješteni.