Naši prijatelji i suradnici

Ivanka Mazurkijević

Ivanka Mazurkijević

Ivanka Mazurkijević svojim se posebnim načinom oduvijek isticala na hrvatskoj glazbenoj sceni. Svoj talent potvrdila je i brojnim drugim ulogama (voditeljskim, glumačkim) osim one glazbene. Članica grupe Stampedo, svoj status glazbene zvijezde potvrdila je i suradnjom s Miletom i Putnicima te Zabranjenim Pušenjem, a negdje doma skriva i odlične materijale snimljene u Njemačkoj.

S Noxinom snimila pjesmu Loše vijesti.

Arieb Azhar

Arieb Azhar kao vrlo neobična pojava pojavio se na hrvatskoj glazbenoj sceni kao vođa banda Shamrock Rovers koji je svirao irsku glazbu. Nema ništa čudnog u tome da netko svira irsku glazbu, ali kad to čini Pakistanac s hrvatskom putovnicom i to još tako dobro, onda je to vrijedno zabilježiti. Arieb se nakon završetka studija vratio u rodni Pakistan.

S Noxinom snimio duet u pjesmi Priča o velikoj grešci.

Davor Štefanec

Davor Štefanec član je prve, originalne postave zlatarskog banda The Lost na čije se nasljeđe u jednom dijelu naslanja Noxin. Talentirani gitarist i vokalist sa sjajnim baršunastim bas-baritonom, autor je i pjesme Give me love, koju u prepjevu i prijevodu Daj mi sve izvodi Noxin.

Na albumu se pojavljuje kao član dua Project X s Robertom Kuščarom, čija je pjesma Net Casanova uvrštena na album kao bonus track.

Davor Totović

Davor Totović prije svega je glazbenik, a zatim i vlasnik studija Kasandra u Tugonici u kojoj je Noxin snimio većinu materijala za svoj album prvijenac. Klavijaturist i ton majstor, aranžer i producent – jednostavno rečeno, glazba je njegov život.

Goran Popović

Goran Popović bio je prvi bubnjar Noxina. Ljubav prema fotografiji i prema drugim glazbenim izričajima odvodi ga iz banda. Danas se bavi grafičkim dizajnom, fotografijom i novim glazbenim projektom matematičkog pristupa glazbi. Zaraznog optimizma i dalje je dragi prijatelj banda.

Jasmina Šoda

Jasmina Šoda kreirala nam je mypace i dala mnogo ideja za pojedine pjesme, čime je postala dio naših dragih prijatelja.

Nikola Ćeran

Nikola Ćeran profesor je viole na Glazbenoj školi u Karlovcu. Svirao u bandu Shamrock Rovers gdje su ga i upoznali članovi Noxina.

S Noxinom snimio violinu u pjesmi Sjene.

Tomislav Dolenec

Majstor fotografije par excellence. Radio za najpoznatije magazine, kao i kampanje za poznate tvrtke. Izradio fantastične fotografije za album Almanah. O njegovom radu najbolje govore fotografije, zato pravac www.dolenec.com.

Josipa Dolenec Brkić

Dizajnerica, umjetnica i poslovna žena. Glavna pokretačka snaga iza branda PixieKid. Pomogla bendu oko fotkanja jer gdje će hrpa muškaraca znati što i kako obući. Kako i što radi pogledajte na www.pixiekid.com.

Mišo Vučić

Vlasnik i direktor izdavačke kuće Kondorcomm. Po drugi puta pružio je šansu Noxinu da svoje pjesme objavi pod njegovom etiketom bez posebnih uvjeta na čemu smo mu zahvalni.

Robert Vuković

Robert Vuković prijatelj je od davnina, koji nam je stavio na raspolaganje svoj server.

Davorin Bogović

Davorin Bogović

Davorin Bogović legenda je hrvatskog punk rocka i član prve (i najbolje) postave Prljavog kazališta. I danas vjeran svom kvartu Dubravi i dalje redovito nastupa i priprema materijale za svoj drugi samostalni album Davorina i Bogovića. Nepopravljivi pozitivac zagorskih korijena od Novog vala do danas rado je viđen gost na rock veselicama. Na Noxinovom albumu otpjevao je pjesmu RS 110S.

Jakša Kriletić Jordes

Jakša Kriletić Jordes, zasigurno je jedna od najpozitivnijih ličnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni. Rodom s Korčule, ljeta provodi na rodnom otoku organizirajući brojna događanja. Neumorni svirač saksofona kojeg sviranje izuzetno veseli, pa to potvrđuje i brojnim nastupima s drugim bandovima i izvođačima. Nekad član popularnih Jinxa, danas leader banda Ihthis. U saksofon puše u Noxinovoj pjesmi Zašto pametni nisu nikad u modi.

Tomislav Goluban

Tomislav Goluban

Vođa blues banda Little Pigeons ForHill Blues, svirač usne harmonike i vokalist, rođen je 16. prosinca 1976. u Zaboku. Diplomirani je ekonomist i samouki svirač usne harmonike. Na Svjetskom prvenstvu u sviranju usne harmonike World Harmonica Festival 2005 U njemačkom Trossingenu osvojio je 4. mjesto u konkurenciji 18 sudionika u kategoriji Solo diatonic Blues/Rock/Folk/Country. Njemački web site, specijaliziran za usnu harmoniku - Harp Online, 2004. godine je Tomi Little Pigeona proglasio sviračem s najnemilosrdnijom scenskom izvedbom ikad! Sudjelovao je u snimanju dokumentarne emisije Jazz za početnike - Kako slušati Jazz emitirane u sklopu Obrazovnog programa Hrvatske televizije. S bandom je do sada izdao album prvijenac Pigeon's Flight snimljen sa specijalnim gostom Ivicom Kostelićem. Njegov drugi album Med bregi izdan je 2012.godine. Domaće priznanje za njegov trud i rad došlo je ove godine u vidu nominacije za Zlatnu kooglu u kategoriji instrumentalist godine. S Noxinom je snimio pjesmu Mito i korupcija.

www.goluban.com

Darko Kopajtić

Darko Kopajtić bio je član banda The Lost, a kada se ovaj ugasio i na neki način prerastao s izmjenama članstva u Noxin, postaje član prve postave Noxina. Zbog poslovnih se obveza povukao iz banda još na samom početku. Dragi prijatelj koji nije mogao bez glazbe, pa danas pjeva u zabočkom bandu Flying Rabbit. Sigurno će svoje glasovne sposobnosti pokazati i na sljedećim projektima Noxina. Darko, budi spreman, računamo na tebe!

Robert Mihovilić

Čovjek koji živi za glazbu. Svira u više bendova i orkestara, od Puhačkog orkestra Ivo Tijardović do Zvona starine ili Kreutza. Truba ili bas, dajte mu u ruke i možemo krenuti sa svirkom. Uz to posvetio se i vođenju tamburaških orkestara. Na albumu Almanah kao gost svira trubu.

Vladimir Profeta

Liječnik - ortodont, ali i glazbenik. Uz Puhački orkestar Ivo Tijardović kojem je i predsjednik uživa u jazzu pa će s dečkima zasvirati i u Local jazz quartetu. Tu je i nemali staž u Fighting Fishu. Na albumu Almanah kao gost svira saksofon.

Dora Lončarević

Mlada studentica Akademije likovnih umjetnosti pokrenula je i prva uredila Facebook stranice grupe Noxin i tako postavila temelje komunikacije benda s prijateljima i fanovima preko ove društvene mreže.

Željko Krušlin Kruška

Željko Krušlin Kruška

Poznati kantautor i vođa benda Latino na glazbenoj je sceni ostavio dubok trag. Neke od njegovih pjesama već se svrstavaju pod evergrine poput najpoznatije Divno je biti nekome nešto. Igrom slučaja s Noxinom je snimio pjesmu A orkestar svira koja se nalazi na albumu Almanah, a premijerno je izvedena na Međimurskom festivalu. No, tu nije kraj suradnji. Kruška i Noxin snimili su još jednu pjesmu za novi Kruškin projekt, ali više o tome kad dođe vrijeme.

Maja Posavec

Maja Posavec sjajna je mlada vokalistica banda Detour (nekad članovi banda Yammat). Uz to Maja je i studentica glume na Akademiji dramske umjetnosti. S matičnim bandom trenutno priprema novi album.

S Noxinom snimila pjesmu Da ljubav je… koja se na albumu nalazi u dvije verzije (ženskoj i muškoj).

Ljudevit Grgurić Grga

Ljudevit Grgurić Grga

Ljudevit Grgurić Grga poznati je radijski i TV voditelj. Godinama zaštitni znak nedjeljnih prime time show programa poput Sedme noći, danas se svojim prepoznatljivim glasom javlja s valova 2. programa Hrvatskog radija.

Kao gostujući glas najavljuje na albumu jedini instrumental Jutro.

Željko Stipan - Cico

Željko Stipan, za prijatelje Cico, dugogodišnji je glazbeni urednik. U bandu Noxin očito je nešto prepoznao kad se s toliko žara založio da band uspije napokon izdati svoj album prvijenac. Bez ovog iskusnog glazbenog mačka Noxinovog albuma sigurno ne bi bilo. Hvala Cico!

Ana Marija Šredl

Ana Marija Šredl nekad je bila članica zlatarbistričkog banda Zvijeri koji se pojavio krajem devedesetih kad je zagorska rock scena bila na vrhuncu. Na zamolbu starih prijatelja otpjevala je back vokale na pjesmi Net Casanova koju su Davor Štefanec i Robert Kuščar snimili kao Project X, a na Noxinovom albumu nalazi se kao bonus track.

Darko Lončar

Darko Lončar je vrsni programer i kreativac, koji je radio na prošlim verzijama ove stranice.

Neven Čikara

Glazbenik, producent i radijski urednik. Trenutno na Hrvatskom radiju uređuje neke od najpopularnijih emisija poput Globotomije. Na albumu Almanah pojavljuje se kao izvršni producent.

Miro Odak

Miro Odak bio je frontman odličnog banda Krug koji nažalost više ne postoji. Rođeni Šibenčanin s prebivalištem u Zagrebu, osim što je odličan vokalista, poznat je i po tome što radi kao "teta" u vrtiću.

Kao gostujući vokal pojavljuje se u Noxinovoj pjesmi Stakleni grad.

Tihomir Ciglenečki

Potekao iz Puhačkog orkestra Ivo Tijardović okušao se i u brojnim drugim glazbenim pravcima. Svirao i s popularnim Fighting Fishom. Na albumu Almanah svira kao gost trombon.

Bojan Janjanin

Zabočki web dizajner autor je stranica koje upravo gledate.